Guvernul nu va reveni, in sedinta de miercuri, asupra ordonantei prin care s-au marit salariile demnitarilor, ministrul Muncii, Rovana Plumb, afirmand ca aceasta decizie va fi amanata cu o saptamana, pentru ca trebuie corectate anumite detalii.

"Se amana cu o saptamana aceasta decizie pentru ca trebuie corectate anumite lucruri si se va aplica o data cu legea salarizarii intregului sector bugetar. Nu va exista o alta interpretare", a anuntat, luni, Rovana Plumb, dupa sedinta coalitiei de guvernare, intrebata ce se intampla cu ordonanta in conditiile in care Ponta declarase ca o va bloca. Ministrul Muncii a adaugat ca majorarea salariilor demnitarilor va intra in discutie atunci cand se vor mari salariile tuturor bugetarilor.

La randul sau, liderul PSD Liviu Dragnea a precizat ca se va reveni asupra ordonantei cu salariile cel mai tarziu cand Guvernul va adopta rectificarea bugetara.

"Am stabilit ca in Guvern, probabil saptamana viitoare, vor avea o discutie pe aceasta tema sau cel mai tarziu o data cu sedinta de Guvern in care se aproba rectificarea, pentru ca dincolo de altceva, este importanta nu numai ordonanta in sine. Ea, luata intr-un context general, este un lucru bun, dar important e sa nu ramana singura, trebuie finalizata discutia despre salarizarea intregii arii bugetare. Trebuie o discutie serioasa chiar daca nu se maresc salariile de maine, dar macar fiecare care lucreaza in sistemul bugetar sa stie ca are un orizont, nu stiu, in decembrie, in ianuarie anul viitor", a declarat Dragnea.

Guvernul a decis saptamana trecuta, in ultima sedinta condusa de premierul interimar Gabriel Oprea, ca indemnizatiile lunare ale presedintelui, prim-ministrului, presedintilor Parlamentului, sefilor de servicii de informatii sa fie majorate incepand cu luna august, iar cele mai mari salarii sa le aiba presedintele tarii, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prim-ministrul si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, relateaza MEDIAFAX.

La revenirea din Turcia, premierul Victor Ponta a declarat ca nu este de acord cu aceasta ordonanta, sustinand ca o va bloca. Declaratiile au venit pe fondul unei intregi polemici legate de asumarea raspunderii pentru aceasta initiativa. Gabriel Oprea a spus ca proiectul privind majorarea salariilor demnitarilor a fost facut de mai mult timp, iar ”ideea a apartinut Guvernului si lui Victor Ponta”, el spunand ca Ponta si Iohannis ”s-au pus de acord in principiu”, dar premierul avea rezerve ca presedintele va sustine ordonanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.