Premierul Victor Ponta va continua sa participe la sedintele conducerii si dupa retragerea din functia de presedinte, a declarat, duminica, senatorul PSD Gabriela Firea, purtator de cuvant al social-democratilor.

"PSD este un partid total functional, cu oameni extrem de experimentatt in conducere. Domnul Ponta va continua sa participe la sedintele conducerii PSD si il asteptam sa isi preia atributiile functiei. Agenda si directia partidului nu se schimba. Prioritatea noastra este sa continuam buna guvernare de pana in prezent, cu Victor Ponta premier, si sa castigam alegerile din 2016. Este datoria PSD sa opreasca revenirea la putere a echipei Basescu, camuflata acum in PNL, care a facut atat de rau Romaniei ani la rand", a spus Firea, intr-o declaratie remisa MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a anuntat duminica, printr-o scrisoare adresata liderilor social-democrati si postata pe Facebook, decizia de "a nu mai ocupa nicio functie de conducere" in PSD, pana la momentul in care isi va demonstra nevinovatia fata de acuzatiile care ii sunt aduse in justitie.

Victor Ponta se retrage de la conducerea PSD

Decizia a fost anuntata in contextul in care Victor Ponta este asteptat la DNA, dupa intoarcerea sa din Turcia. De asemenea, Ponta spune ca, daca nu va avea nicio solutie in justitie, care sa ii ateste nevinovatia, "pana la data congresului PSD", nu va mai candida la nicio functie si va "lupta din simpla si onoranta calitate de membru de partid".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.