Politica 9 Iulie 2015 10:16
Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi dimineata, decretul privind incetarea interimatului in exercitarea functiei de prim-ministru pentru Gabriel Oprea si reluarea atributiilor de premier de catre Victor Ponta.

Administratia Prezidentiala a anuntat, joi dimineata, ca presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind incetarea interimatului in exercitarea functiei de prim-ministru. ”La data publicarii prezentului decret in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, inceteaza interimatul domnului Gabriel Oprea in exercitarea functiei de prim-ministru al Guvernului Romaniei. La aceeasi data, domnul Victor-Viorel Ponta isi reia exercitarea atributiilor constitutionale si legale de prim-ministru al Guvernului Romaniei”, a transmis Administratia Prezidentiala.

Victor Ponta s-a intors in Romania, din Turcia, unde a fost operat la genunchi, si a mers miercuri la Guvern, el intrand in carje in Palatul Victoria, unde a stat aproximativ patru ore, scrie MEDIAFAX.

Intr-o adresa transmisa miercuri Administratiei Prezidentiale, Victor Ponta ii solicita presedintelui Klaus Iohannis sa ia act de reluarea activitatii sale la Guvern, ”avand in vedere inlaturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitarii atributiilor de prim-ministru”. ”Avand in vedere inlaturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitarii atributiilor de prim-ministru, va rog sa luati act, conform legii, de reluarea activitatii mele la Guvern, incepand cu data de 9 iulie, si de incetarea interimatului in functia de prim-ministru, potrivit prevederilor art. 107, alin.3, teza finala din Constitutia Romaniei, republicata”, se mentioneaza in adresa transmisa de Ponta Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.