Politica 3 Iulie 2015 12:31
Romania va continua sa fie acelasi partener de incredere al Statelor Unite in misiunile internationale, a declarat, joi, la receptia de Ziua Americii, presedintele Klaus Iohannis, multumind, totodata, pentru angajamentul ferm si durabil al SUA pentru securitatea Romaniei.

"Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, alaturi de apartenenta la NATO si statutul de membru al Uniunii Europene, constituie un reper fundamental al politicii noastre externe si de securitate. Parteneriatul Strategic s-a consolidat treptat si reprezinta rezultatul unei colaborari bilaterale fructuoase, care implineste 135 de ani in 2015. Relatia deosebita care exista intre Romania si SUA are o importanta strategica pentru stabilitatea regiunii noastre, mai ales in contextul evolutiilor ingrijoratoare din vecinatatea estica", a afirmat Klaus Iohannis.

Seful statului a multumit "pentru angajamentul ferm si durabil al SUA pentru securitatea Romaniei" si a subliniat ca "Romania va continua sa fie acelasi partener de incredere al Statelor Unite in misiunile internationale, inclusiv in cele care se desfasoara sub egida NATO, dar nu numai".

"Chiar daca dimensiunea de securitate constituie componenta cea mai vizibila a Parteneriatului Strategic, cred cu tarie ca relatiile dintre cele doua state trebuie sa se diversifice la nivelul tuturor domeniilor de cooperare. De altfel, intensificarea colaborarii cu SUA si amplificarea dialogului politic reprezinta un deziderat ferm, care se bucura de sprijinul societatii si al intregii clase politice romanesti", a mai spus Klaus Iohannis.

El si-a exprimat "convingerea ferma" ca 2015 va reprezenta un an de reper pentru relatiile dintre Romania si SUA, in care vor fi valorificate impreuna toate oportunitatile, scrie MEDIAFAX. Klaus Iohannis si-a incheiat discursul cu un citat din pastorul Martin Luther King: "The time is always right to do what is right" (Intotdeauna este timpul potrivit pentru a face ceea ce este potrivit).

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.