Plenul reunit al Parlamentului l-a votat mati, cu 278 voturi "pentru", 6 voturi "impotriva", iar 5 parlamentari nu au votat, pe senatorul PNL Mihai Razvan Ungureanu in functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE).

La vot au fost prezenti 289 de parlamentari din care si-au exercitat votul 284 de membrii ai Legislativului. Dupa anuntarea votului, Ungureanu a depus juramantul in fata Parlamentului, in calitate de director al Serviciului de Informatii Externe. Mihai-Razvan Ungureanu a declarat ca, prin votul dat de Parlament pentru numirea sa la SIE, profesionistii din comunitatea de informatii primesc "un credit in alb" de la romani, care asteapta ca institutiile statului sa colaboreze pe teme dureroase precum coruptie si consolidarea statului de drept, scrie mediafax.

"Prin votul dumneavoastra primesc nu doar o incuviintare a mandatului, ci un mandat social al institutiei pe care o voi coordona, pentru ca dumneavoastra prin vot ati demonstrat ca exista o ratiune sociala a acestei numiri. Vremurile sunt grele, norii se aduna si cand vine ploaia, asa cum cand vine ploaia iti iei umbrela, cand vezi cum arata lumea astazi incerci sa ai o structura de securitate din ce in ce mai buna", a declarat, marti, senatorul PNL Mihai-Razvan Ungureanu, dupa ce Parlamentul a votat numirea sa la conducerea SIE.

"Prin votul dumneavoastra, profesionistii din comunitatea de informatii primesc un credit in alb de la romanii pe care-i reprezentati si care asteapta ca toate institutiile care au atribut principal asigurarea securitatii statului sa colaboreze perfect pe temele cele mai dureroase ale societatii noastre, de la coruptie la amenintarile transfrontaliere, de la consolidarea statului de drept la triumful democratiei in Romania, pentru ca aceste lucruri inseamna, de fapt, echilibru si viitor pentru natiunea romana", a spus Ungureanu.

El si-a exprimat speranta ca parlamentarii vor ramane "sensibili" la aceasta problematica si i-a asigurat, totodata, de respectul sau si de dorinta sa de colaborare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.