Senatorul PNL Mihai Razvan Ungureanu, nominalizat pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe nu a putut fi audiat marti la Comisia parlamentara pentru controlul SIE din cauza lipsei cvorumului de sedinta.

Presedintele Comisiei de control SIE, Mihaita Calimente, a declarat ca plenul este suveran, iar avizul comisiei este consultativ in cazul numirii lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informatii Externe. "Avizul este consultativ, plenul este suveran. Chiar daca n-ar fi cvorum si nu se poate tine sedinta, in plen se poate cere ca numele domnului Razvan Ungureanu sa fie supus votului", declara Calimente inainte de intrarea in sedinta.

"De data asta, Comisia de aparare nu a fost convocata de Biroul Permanent, eu nu pot sa convoc Comisia de aparare, nu am aceasta calitate, deci ramanem numai la nivelul Comisiei SIE. Procedural corect, este Comisia SIE sa-si dea avizul", spunea presedintele Comisiei SIE.

Plenul reunit al Parlamentului, pentru numirea lui Ungureanu la conducerea SIE este convocat pentru ora 17.00, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.