Grupurile parlamentare ale PSD au decis, luni, in unanimitate sa nu participe la sedinta de plen a Parlamentului in care se voteaza nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea SIE, a anuntat Rovana Plumb, presedintele Consiliului National al PSD.

Sedinta grupurilor PSD a fost tensionata, unii parlamentari reprosandu-i presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, ca a permis convocarea plenului reunit., relateaza MEDIAFAX.

Valeriu Zgonea a declarat, dupa sedinta, ca a explicat colegilor punctul sau de vedere si le-a spus ca nu sunt foarte multe solutii. "S-a discutat aproape trei ore la partid si trebuie respectata decizia Biroului Permanent National al PSD de neprezentare la plen. Eu, ca presedintele Camerei, in numele PSD, le-am explicat ca din punct de vedere juridic, mai devreme sau mai tarziu trebuie sa facem plen si, avand in vedere cazurile precedente, si la Teodor Melescanu, si la Razvan Ungureanu, in care acest aviz consultativ poate fi facut cu dezbatere in plen sau fara dezbatere in plen. In acest moment, doar PSD, PC si PLR si-au anuntat nesustinerea dmnului Ungureanu, dintr-un principiu traditional, pe care l-am pastrat din USL”, a spus presedintele Camerei Deputatilor.

Plenul reunit al Parlamentului urmeaza sa se intruneasca marti, de la ora 17.00, pentru votul de desemnare a senatorului PNL Mihai Razvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informatii Externe (SIE).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.