Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a declarat luni ca nu il sustine pe Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de director al SIE, pentru ca acesta este un apropiat al fostului presedinte Train Basescu, subliniind ca pe Ungureanu "nu-l recomanda frustrarile".

"Frustrarile nu-l recomanda pe Mihai Razvan Ungureanu" a precizat Tariceanu. Presedintele Senatului a precizat ca nu are cum sa accepte numirea unui "apropiat al lui Traian Basescu" intr-o functie "atat de importanta" pentru statul roman.

Tariceanu a mai declarat ca, mai intai trebuie sa se intalneasca cu liderii PSD, pentru a stabili "din punct de vedere tactic" cum va proceda in cazul votului pentru Ungureanu, urmand ca luni sa aiba "un raspuns" din partea social-democratilor, decizia finala urmand sa se ia in cadrul coalitiei.

In ceea ce priveste formatiunea sa, ALDE, Tariceanu a spus ca a avut loc o intrunire in urma careia s-a decis ca parlamentarii ALDE sa dea un vot negativ pentru Ungureanu si a expus motivele acestei decizii. "Am avut o reuniune a conducerii ALDE, unde principalul subiect de discutie a fost referitor la pozitia noastra fata de prounerea presedintelui. Sunt doua considerente pentru care nu vom vota aceasta propunere", a declarat Tariceanu.

Primul motiv pentru care parlamentarii ALDE nu vor vota este este "votul pe care cetatenii l-au dat in 2012, la alegerile parlamentare si la referendum". Presedintele Senatului a explicat ca, prin prisma increderii acordate de cetateni in 2012, parlamentarii ALDE nu pot accepta ca "unul din cei mai apropiati colaboratori ai fostului presedinte sa fie numit in fruntea SIE".

"Avand in vedere ecolutia politica a domnului Ungureanu in ultima perioada, cu referire speciala a anului 2014, in care toti l-am vazut in campania electorala cat de patimas era, cat de partizan putea sa se prezinte, o astfel de persoana se decredibilieaza pentru o functie cum este aceea de sef de serviciul de informatii, unde trebuie sa punem o persoana echilibrata politic si, eventual, cu un profil politic mai putin conturat", a explicat Tariceanu al doilea motiv pentru care ALDE nu va sustine propunerea presedintelui.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Plenul reunit al Parlamentului se va reuni marti la ora 17,00 pentru a decide asupra nominalizarii lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea SIE, au precizat surse parlamentare. Decizia a fost luata de Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere, scrie MEDIAFAX.

Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, si liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, au venit la guvern, pentru o discutie cu liderul UNPR, premierul interimar Gabriel Oprea, urmand sa aiba, ulterior, si o discutie cu presedintele Partidului Liberal Reformator, Calin Popescu Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.