Guvernarea va continua in actuala formula deoarece PSD este un partid puternic iar guvernarea este stabila si coalitia functionala, a afirmat presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, la sedinta Biroului Permanent al partidului, aratand ca este in permament contact cu liderul PSD, premierul Ponta.

Plumb a condus, luni, in lipsa presedintelui PSD, Victor Ponta, sedinta Biroului Permanent, la care a participat si liderul UNPR, premierul interimar Gabriel Oprea, relateaza MEDIAFAX.

Rovana Plumb a tinut, de la bun inceput, sa salute "prezenta domnului general, premier interimar si presedinte UNPR" si sa sublinieze ca guvernarea va continua in actuala formula, coalitia politica care sustine Guvernul fiind functionala. "Partidul Social Democrat este un partid unit, un partid solid, este un partid stabil. De asmenea, guvernarea va continua, este o guvernare stabila. Am facut lucruri bune pentru tot ceea ce inseamna romani si Romania. Coalitia este functionala", a spus Plumb. Ea a adaugat ca activitatea parlamentara continua in mod normal. Plumb a precizat totodata ca este in legatura permanenta cu Victor Ponta, aflat in Turcia, unde a suferit o interventie chirurgicala la genunchi.

Liderul UNPR, premierul interimar Gabriel Oprea, a venit la sediul PSD pentru a participa la sedinta Biroului Permanent in care PSD urmeaza sa adopte o decizie politica in cazul votului pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informatii Externe (SIE).

In declaratii anterioare, atat liderul PSD, premierul Victor Ponta, cat si presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, au anuntat ca parlamentarii social-democrati vor vota impotriva sau nu vor participa la vot, acuzand, printre altele, faptul ca presedintele Klaus Iohannis nu a consultat PSD inaintea nominalizarii. In schimb, Oprea a precizat ca UNPR va vota in favoarea acestei nominalizari.

Conducerile celor doua Camere ale Parlamentului sunt convocate luni pentru procedura de numire a lui Mihai Razvan Ungureanu, nominalizat de presedintele Iohannis, la conducerea SIE, in conditiile in care reprezentantii PSD si cei ai ALDE se opun numirii acestuia, iar UNPR, PNL si UDMR o sustin.

Citeste si:
Surse: Ciucă a transmis că rotația premierilor se va face ca în...
Surse: Ciucă a transmis că...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.