Europarlamentul PSD Victor Negrescu, membru in Comisia pentru Bugete din Parlamentul European, cere convocarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) pentru evaluarea efectelor crizei din Grecia asupra Romaniei, apreciind ca intrarea Greciei in incapacitate de plata va afecta economia Romaniei.

El aminteste, intr-un comunicat, ca Grecia este al 6-lea investitor in Romania, cu investitii de aproape 13,5 miliarde de euro, ceea ce reprezinta 4,5% din totalul capitalului strain adus in economia locala, si apreciaza ca intrarea Greciei in incapacitate de plata va afecta perspectivele de dezvoltare economica a Romaniei, afectand moneda nationala si sistemul bancar. "Presedintele Romaniei, care reprezinta tara noastra in Consiliu European, trebuie sa prezinte public situatia romanilor, rezultatele negocierilor de la Bruxelles si sa convoace CSAT pentru a analiza efectul crizei din Grecia asupra Romaniei", spune europarlamentarul.

El apreciaza ca exista un risc de expunere sau chiar de faliment a celor patru mari banci elene aflate in Romania. Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro din programul de sustinere de 240 de miliarde de euro, iar in lipsa fondurilor risca sa intre in incapacitate de plata, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.