Camera Deputatilor a aprobat miercuri Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala, cu 306 de voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si o abtinere.

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a spus, inaintea votului pe articole, care a avut loc in cursul zilei, ca noul Cod fiscal cuprinde masuri importante pentru economie, cea mai importanta fiind reducerea TVA la 19%, Romania trecand de la una dintre cele mai mari cote TVA din Europa la una dintre cele mai reduse, relateaza MEDIAFAX.

"Codul Fiscal impune masuri extrem de importante pentru economie, cea mai importanta dintre masuri este desigur, reducerea TVA de la 20 la 19%, atat ca importanta cit si ca impact bugetar pentru anul viitor. Romania avea una dintre cele mai mari cote TVA din Europa, prin aplicare acestei masuri, Romania se va putea lauda cu una dintre cele mai reduse cote TVA. Impactul bugetar pe care acest cod fiscal il are este la nivelul 12 miliarde de lei, este o suma pe care o lasam la nivelul mediului economic, la nivelul pietei, cetateanului", a spus Teodorovici.

Ministrul a mai spus ca aplicarea Codului "va duce la un deficit mai mare decat cel asumat, dar un deficit care ramane sub limita celui stabilit in criteriul de la Maastricht, sub 3%".

"Ar tebui sa fie un semnal important pentru piata din Romania. Partenerii externi vor intelege, in acest fel, faptul ca Romania este pregatita sa mentina un astfel de deficit de sub 3%. Romania trebuie sa dea dovada de indrazneala, dar si de raspundere in privinta cheltuielilor sustenabile. Multumesc primului-ministru Victor Ponta ca a sustinut o asemenea abordare liberala, care are in asamblul sau masuri sociale si masuri de piata. Cu siguranta va fi un vot in unanimitate, va fi un semnal important fata de cetateni si partenerii externi”, a spus ministrul Finantelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.