Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, miercuri, ca propunerea facuta de presedintele Klaus Iohannis, care l-a nominalizat pe Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE, este ilegala din punct de vedere procedural, el sustinand si ca premierul Ponta ”nu stie nimic si nu a fost consultat”.

”Aceasta propunere, din punct de vedere legal, poate ajunge la Parlament doar prin CSAT”, a spus Ilie Sarbu. El a mai spus ca, pe langa faptul ca propunerea presedintelui nu este legala din punct de vedere procedural, ”se strica o traditie”. ”S-a stricat si o traditie - ca unul din sefii serviciilor de informatii sa fie de la opozitie, altul sa fie de la putere. Noi nu ne-am batut foarte tare sa avem sef la SIE”, a mai afirmat liderul senatorilor PSD. El a mai sustinut ca nici premierul Victor Ponta, nici PSD nu au fost consultati de catre Iohannis in legatura cu propunerea pentru sefia SIE. ”Propunerea pentru sefia SIE face parte dintr-o strategie de a acumula toata puterea de catre Iohannis si PNL”, a mai spus Ilie Sarbu.

Senatorul PSD a mai spus ca parlamentarii social-democrati nu vor vota pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE. ”Oprea (Gabriel Oprea-n.r.) face ce vrea, noi nu vom vota”, a adaugat Sarbu.

Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe pe Mihai-Razvan Ungureanu, informand cele doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pe Mihai-Razvan Ungureanu pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe. Conform prevederilor constitutionale, Klaus Iohannis "i-a instiintat, printr-o scrisoare oficiala, pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare in acest sens", precizeaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.