Guvernul va modifica Legea venitului minim garantat si va decupla alocatiile copiilor de veniturile obtinute de membrii familiei deoarece, in prezent, nivelul ajutorului social este calculat in functie de suma acestor venituri iar, prin dublarea alocatiei, beneficiul social ar fi fost micsorat.

Alocatiile de stat pentru copii au fost recent dublate, astfel ca numeroase familii au depasit nivelul total al venitului in functie de care puteau primi si alte ajutoare sociale, relateaza MEDIAFAX.

Anuntul a fost facut de ministrul Muncii, Rovan Plumb, marti, dupa o reuniune avuta cu reprezentantii Tineretului Social Democrat, la Parlament. "Vom modifica legea in ceea ce priveste conditionalitatea primirii ajutorului de sprijin al familiei si venitului minim garantat de alocatiile de stat pentru copii, deoarece dublarea alocatiilor de stat pentru copii va conduce, pentru 300.000 de familii si 500.000 de copii, la micsorarea alocatiei respectivei familii. De aceea, vom decupla alocatia de stat pentru copii, care reprezinta dreptul copilului, de veniturile pe care le obtin parintii si in functie de care se calculeaza beneficiile sociale, respectiv alocatia de sprijin a familiei si venitul minim garantat”, a spus Plumb.

Ea a precizat ca modificarea va fi efectuata prin ordonanta de urgenta, probabil saptamana viitoare, dupa ce vor fi obtinute toate avizele necesare. “Avand in vedere ca, de la 1 iulie, copiii vor primi alocatia dublata, aferenta lunii iulie - pentru ca a intrat in vigoare in luna iunie - nu vrem ca beneficiile sociale ale acestor familii cu venituri reduse si care au in intretinere copii sa fie afectate”, a mai spus ministrul Muncii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.