Comisiile de politica externa nu au reusit, marti, sa dea un aviz la strategia nationala de aparare din cauza lipsei cvorumului, presedintele comisiei senatoriale Petru Filip precizand ca va informa conducerile Camerelor, fara sa ceara amanarea votului in plen.

Senatorul PSD Petru Filip a precizat ca a solicitat Birourilor Permanente ca si Comisiile de politica externa sa dea un aviz la strategia nationala de aparare, pentru ca exista propuneri pertinente de imbunatatire a documentului, cum ar fi introducerea referirilor la anexarea ilegala a Crimeei, a crizei umanitare.

El a spus ca nu a avut timpul necesar sa faca aceste amendamente intrucat a primit strategia abia joia trecuta. Potrivit regulamentului, trebuia ca ambele comisii sa se afle in cvorum, iar la comisia senatoriala nu au fost suficienti membri prezenti, scrie MEDIAFAX.

Senatorul PSD Gbriel Mutu a propus ca membrii comisiilor sa ceara Birourilor Permanente amanarea votului in plen pe motiv ca cele doua Comisii de politica externa nu au putut sa dea un aviz strategiei, insa Petru Filip a aratat ca, regulamentar, plenul poate da un vot si fara avizul comisiilor de specialitate.

Deputatul PNL Vlad Nistor a aratat ca i se pare hilar ca din cauza lipsei cvorumului se pune in pericol un document important pentru tara si ca cine este impotriva acestui document, sa voteze in plen "impotriva". Presedintele Comisiei senatoriale de poltica externa, Petru Filip a precizat ca va informa Birourile Permanente ca membrii comisiilor nu au reusit sa dea un aviz din lipsa cvorumului, iar acestea vor decide ce urmeaza din punct de vede procedural. Intrebat daca va cere amanarea plenului, Filip a spus ca doar va informa Birourile si acestea vor hotari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.