Comisia de buget a Camerei Deputatilor a aprobat, luni, in unanimitate, proiectul noului Cod Fiscal, stabilind scaderea TVA de la 24% la 19%, de la 1 ianuarie 2016.

Popunerea de scadere a TVA la 19% a fost facuta de deputatul PNL Andreea Paul, iar presedintele Comisiei de buget, deputatul PSD Viorel Stefan a spus ca PSD este de acord cu aceasta propunere, din "dorinta ca noul Cod fiscal sa fie votat in unanimitate".

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a spus ca analizele facute arata ca o astfel de propunere va avea efecte bune in economie si ca cifrele arata ca "se poate face acest lucru". "Partea buna este ca din analizele pe care le-am facut, inclusiv la nivel tehnic cu cei de la CE, Fond si BM, asa cum stau astazi calculele, am spus ca suntem de acord cu orice fel de masura care vine in sprijinul economiei si populatiei, atata timp cat exista la nivel de buget sustinere. Deci, cu o astfel de propunere, care va avea efecte extrem de bune in economie, suntem de acord.
Daca cifrele ne arata ca acest lucru se poate, suntem de acord. Partea buna este ca este un consens pe o astfel de masura si este bine ca avem cu totii o astfel de abordare", a spus ministrul Teodorovici.

Deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu a aratat ca PNL sustine aceasta masura si ca se bazeaza pe faptul ca guvernul spune ca este o masura sustenabila. "Sustinem aceasta masura, este amendamentul PNL, este bine ca este consens, ma bazez pe ceea ce a spus guvernul Ponta ca este o masura sustenabila. Deci, raspunderea pentru sustenabilitate este a guvernului”, a adaugat Ialomitianu.

Raportul comisiei privind Codul fiscal va intra miercuri in dezbaterea plenului Camerei Deputatilor, care este for decizional, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.