Presedintele a promulgat, vineri, Legea pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 6/2015, ce prevede ca Departamentul Egalitatii de Sanse, aflat in subordinea Ministerului Muncii, sa se ocupe de combaterea violentei in familie, dupa cresterea numarului de decese urmare a violentei domestice.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 6/2015 privind modificarea si completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, scrie MEDIAFAX.

Ordonanta de Guvern nr. 6/2015 din 28 ianuarie prevede ca Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati, aflat in subordinea Ministerului Muncii, va prelua atributiile in domeniul combaterii violentei in familie, dupa ce la finalul anului 2012 au fost inregistrate 1.200 cazuri de deces ca urmare a violentei domestice.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a aratat ca Departamentul pentru Egalitate de Sanse a elaborat un studiu in ceea ce priveste violenta domestica si a ajuns la concluzia ca numarul de cazuri de violenta domestica a fost in crestere incepand cu anul 2010 si pana la finalul anului 2012, datele aferente altor perioade fiind in analiza. "In ceea ce priveste numarul de cazuri de violenta domestica, cele care au fost anuntate conform procedurilor, la sfarsitul anului 2012 erau inregistrate peste 14.000 de cazuri, iar cazurile de deces cauzate de violenta domestica au fost in jur de 1.200", a spus Plumb.

Potrivit actului normativ, Ministerul Muncii, prin Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati, poate finanta sau, dupa caz, cofinanta programe de interes national care au ca scop prevenirea si combaterea violentei in familie, precum si ocrotirea si sprijinirea familiei in vederea cresterii calitatii vietii acesteia.

Finantarile sau cofinantarile se pot face din fonduri alocate de la bugetul de stat cu aceasta destinatie, din fonduri externe rambursabile si nerambursabile, precum si din alte resurse, in conditiile legii. Legea a fost adoptata de Senat pe 11 martie si de Camera Deputatilor pe 27 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.