PNL spune ca ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ”este obligat sa demisioneze astazi”, in urma declaratiilor despre romanii din strainatate, liberalii afirmand ca daca acesta ramane in Guvern ”inseamna ca jignirile sale sunt asumate de intregul executiv si implicit de premierul Ponta”.

Intr-un comunicat de presa transmis joi, PNL sustine ca Ioan Rus, care ”jigneste mitocaneste milioane de romani si pe copiii lor”, trebuie sa demisioneze.

”Afirmatiile ministrului PSD Ioan Rus prin care jigneste romanii care muncesc in strainatate si isi bate joc de sotiile si copiii ramasi acasa arata modul in care se raporteaza, cu sfidare si dispret, la cei care si-au parasit de nevoie caminele si pe cei dragi pentru a le asigura un trai mai bun. Ministrul Rus este obligat sa-si dea demisia astazi din Guvern, pentru ca astfel de afirmatii nu pot fi sustinute niciodata de un demnitar al statului roman, oricare ar fi functia lui. Daca Ioan Rus va ramane in Guvern inseamna ca jignirile sale sunt asumate de intreg Guvernul si implicit de premierul Victor Ponta. Este al doilea atac virulent la romanii din Diaspora, facut de un oficial de rang inalt al statului roman, dupa acuzatiile formulate de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care spunea ca acestia sunt capabili sa-si vanda votul pentru un mic si o bere”, spun liberalii.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, la o emisiune la Digi 24, in contextul in care vorbea despre romanii din strainatate si despre cat castiga acestia muncind in constructii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, ca ”de banii astia copiii se fac golani acasa, iar nevasta curva”, scrie MEDIAFAX.

”Romania are trei milioane de oameni, sa zicem, din forta activa, in acest moment, in occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonisti, fierari si asa mai departe. Lucreaza in constructii, autostrazi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii astia, copiii se fac golani acasa si nevasta curva. De 700 de euro vin acasa jumatate”, a declarat Ioan Rus, miercuri seara, la o emisiune a postului Digi 24.

Intr-un comunicat de presa transmis joi prin Biroul de presa al Ministerului Transporturilor, ministrul Ioan Rus spune ca prin declaratiile facute la adresa romanilor din strainatate a vrut ”sa atraga atentia asupra unei realitati dure din Romania de astazi” si isi cere scuze ”daca prin formularea aleasa” a jignit pe cineva, sustinand ca intentia sa era sa semnaleze o situatie grava.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

“Imi cer scuze daca prin formularea aleasa am jignit pe cineva, dar intentiile mele au fost de a semnala o situatie grava cu care se confrunta multe familii de romani, fara sa-i jignesc, ci chiar compatimindu-i. Am facut referire la destramarea familiilor si la copiii lasati in grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului ca parintii lor au plecat sa munceasca in alte tari in speranta de a-si construi un trai mai bun. Nu am dorit sa aduc in niciun fel atingere demnitatii vreunei persoane prin acele declaratii, ci doar sa atrag atentia asupra pretului mare pe care-l platesc mii de romani care au ales sa plece sa munceasca in strainatate”, sustine ministrul Transporturilor.

El spune ca, totodata, a dorit sa le transmit celor plecati departe de casa ca, in viitorul apropiat, multi dintre acestia si-ar putea gasi un loc de munca in tara, pentru ca ”Romania va avea nevoie de forta de munca, de specialisti in domeniul constructiilor, odata ce vor fi demarate proiectele de infrastructura prevazute de Master Planul General de Transport”.

Citeste si:
Sindicaliștii de la Metrorex protestează la sediul Ministerului...
Sindicaliștii de la Metrorex...

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), Gabriela Coman, spunea, miercuri, la lansarea proiectului "Protectie si educatie pentru copiii afectati de migratia pentru munca in strainatate", ca la nivel national sunt inregistrati 82.339 de copii afectati de plecarea parintilor in strainatate.

"Aproximativ 49.000 dintre ei au doar un parinte plecat, ceilalti au ambii parinti in strainatate. Cifra pare in descrestere, insa niciodata nu suntem siguri ca toate cazurile se raporteaza. Pare in scadere numarul si probabil ca si evolutia crizei economice influenteaza acest lucru", a precizat secretarul de stat de la ANPDCA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.