Politica 9 Iunie 2015 11:17
Liderul Grupului PPE, Manfred Weber, la propunerea Delegatiei Romaniei, a cerut, luni, ca situatia premierului Victor Ponta, fata de care s-a cerut inceperea urmaririi penale, sa fie discutata in Parlamentul European, presedintele PE, Martin Schulz, propunand ca subiectul sa fie discutat in LIBE.

Presedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, la propunerea Delegatiei Romaniei, a cerut, luni, in plenul de la Strasbourg, ca situatia premierului Victor Ponta, fata de care s-a cerut inceperea urmaririi penale, sa fie discutata in Parlamentul European, se arata intr-un comunicat al popularilor europeni.

"Situatia din Romania este ingrijoratoare. Este inacceptabil ca PSD vrea sa blocheze cercetarile. Directia Nationala Anticoruptie trebuie lasata sa investigheze spre a aduce lumina in cazul acuzatiilor grave aduse lui Ponta", a declarat Manfred Weber, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a propus ca subiectul sa fie discutat in comisia de specialitate (Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne), precum si in Conferinta liderilor grupurilor parlamentare, inainte de a fi discutat in plen. "Este inadmisibil ca premierul si ministrul Justitiei sa ameninte liderii opozitiei si sa intimideze cetatenii care doresc sa participe la demonstratii prin care cer demisia lui Victor Ponta", a afirmat copresedintele Delegatiei romane in grupul PPE Theodor Stolojan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.