Politica 31 Mai 2015 13:48
Clasa politica are obligatia de a gasi rapid o solutie la problema votului din diaspora, precizeaza presedintele Klaus Iohannis, de Ziua Romanilor de Pretutindeni, subliniind ca situatia inacceptabila de la alegerile din noiembrie nu trebuie sa se repete,daca vrem ca romanii sa fie respectati in lume.

"Anul acesta sarbatorim pentru prima data Ziua Romanilor de Pretutindeni in ultima duminica din luna mai. M-as bucura ca acest moment festiv sa reprezinte pentru fiecare dintre noi, indiferent de locul in care ne aflam, un prilej de mandrie nationala. Inca de la inceputul mandatului meu mi-am propus sa ma intalnesc cu cat mai multe comunitati de romani aflate dincolo de granitele tarii. M-am intalnit cu o parte dintre dumneavoastra si voi continua sa o fac pentru ca imi doresc sa fiu presedintele care se preocupa constant de soarta si problemele concetatenilor sai. Va asigur ca voi fi mereu garantul asigurarii si respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale tuturor romanilor", se arata in mesajul presedintelui Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Romanilor de Pretutindeni.

Seful statului atrage atentia ca "situatii inacceptabile precum ceea ce s-a intamplat anul trecut, in noiembrie trebuie sa nu se mai repete niciodata", daca vrem ca romanii sa fie respectati in lume. In acest sens, presedintele Iohannis precizeaza ca "adoptarea unei legi care sa ofere posibilitatea exprimarii dreptului la vot de catre toti cetatenii din afara granitelor ramane o prioritate". "Este nu doar o obligatie constitutionala a clasei politice de a gasi rapid o solutie la aceasta problema, dar mai ales dovada minimului respect pentru cetatenii nostri aflati in strainatate", sustine Klaus Iohannis, scrie MEDIAFAX.

"Dumneavoastra, romanii de pretutindeni, participati in mod direct la promovarea imaginii tarii noastre in lume. Contribuiti la dezvoltarea societatilor in care munciti si traiti, dar sunteti parte si din evolutia Romaniei. De aceea, mi-am propus sa identificam modalitati prin care pot fi imbunatatite mecanismele de dialog, consultare si reprezentare. In acest sens, proiectul privind constituirea unui Consiliu Consultativ al romanilor din afara granitelor se afla in dezvoltare. Unul dintre angajamentele asumate de mine este acela de a cladi o Romanie prospera, care ofera sanse si oportunitati fiecaruia dintre noi, o tara in care se poate trai cu demnitate. Cred cu tarie ca este un obiectiv realizabil, dar stiu totodata ca nu vom putea reusi sa il atingem decat uniti, lucrand impreuna. Va chem asadar alaturi de mine sa construim Romania pe care ne-o dorim, Romania in care sa va placa sa va reintoarceti!", se mai arata in mesajul prezidential.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.