Politica 31 Mai 2015 10:36
Kovacs Peter a fost ales, sambata, la sedinta CRU al UDMR de la Targu Mures, in functia de presedinte executiv al Uniunii, dupa ce, la Congresul formatiunii din luna aprilie, s-a decis ca Secretariatul General pe care acesta il conducea sa se transforme in Prezidiu Executiv.

La sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) al UDMR care se desfasoara, sambata, la Targu Mures, secretarul general al Uniunii, Kovacs Peter, a fost ales in functia de presedinte executiv al formatiunii cu 53 de voturi "pentru", fiind inregistrate si 21 de voturi "impotriva", transmite corespondentul MEDIAFAX. Kovacs, care a fost singurul candidat pentru acest post, fiind propus de presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca este convins ca, impreuna cu echipa sa, va avea o performanta mai buna in cadrul Uniunii.

"Prin desfiintarea functiei de vicepresedinte politic la Congresul din aprilie, o buna parte din munca depusa de Borbely Laszlo va cadea pe umerii mei. Eu sunt gata pentru aceasta provocare. Daca pana acum am calatorit foarte mult in Transilvania, in zonele in care traiesc potentialii nostri alegatori, maghiarii, o sa fiu mai mult in Bucuresti, in relatiile cu partidele, cu diferite institutii guvernamentale. O sa am mai multe responsabilitati si pe linie politica"
, a spus Kovacs.

In cadrul CRU, au mai fost alesi cei sapte vicepresedinti executivi ai Uniunii, propusi de Kovacs Peter: Magyari Tivadar - educatie, Hegedus Csilla - cultura, Bodor Laszlo - programe nationale, Szekely Istvan - probleme sociale, Ilyes Gyula - administratia publica locala, Nagy Zoltan - organizatiile teritoriale si Gered Imre - tineret. Delegatii la Congresul UDMR care a avut loc, in 17 si 18 aprilie, la Cluj-Napoca, au aprobat modificarea Statutului Uniunii, printre noile prevederi figurand desfiintarea functiei de vicepresedinte politic, detinuta de Laszlo Borbely, si redenumirea Secretariatului General in Prezidiu Executiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.