Politica 31 Mai 2015 10:04
Copresedintele PNL Alina Gorghiu spune ca partidul ar fi putut alege si alte subiecte pentru motiunea de cenzura, de la ordonanta bacsisului, la 'animalul sacru Sova', dar tema dreptului de vot e una de principiu pentru PNL intrucat nu crede, asa cum crede Victor Ponta, ca votul e o lozinca

"Este un subiect foarte important pentrul PNL, e un subiect care, cred eu, inainte de a discuta despre aritmetica votului pe motiunea de cenzura, e foarte important sa gestionam tema si sa o aducem in dezbatere publica de cate ori este necesar, pentru ca eu nu cred, asa cum crede Victor Ponta, ca votul este o lozinca, eu chiar cred ca liberalii au obligatia sa mentina tema incalcarii unor drepturi si libertati fundamentale ale romanilor in atentia publica pana rezolvam aceasta tema", a afirmat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Galati, Alina Gorghiu, citata de corespondentul MEDIAFAX. Ea a adaugat ca puteau fi si alte subiecte care sa faca obiectul motiunii de cenzura, insa cel privind dreptul de vot este un aspect foarte important pentru liberali.

"Desigur, erau foarte multe subiecte care ar fi putut sa faca obiectul motiunii de cenzura, de la ordonanta bacsisului, la tema justitiei, la «animalul sacru» Sova, la absolut orice fel de tema, pentru ca Guvernul Ponta pe banda rulanta ne serveste teme care sfideaza opinia publica, sfideaza opozitia, incurca mediul de afaceri. Deci am fi putut sa alegem orice alt subiect, insa acest subiect care tine de dreptul de vot pentru noi este un lucru de principiu, pe care vrem sa il rezolvam", a spus copresedintele PNL.

Alina Gorghiu a afirmat, totodata, ca in motiunea de cenzura sunt inglobate mai multe teme, ca partea de vot pentru diaspora este tema principala, dar in motiune se face referire si la dreptul de vot al romanilor din interiorul tarii. Gorghiu a spus ca, in momentul de fata, sunt doua milioane de romani fara administratie publica din cauza ca Guvernul nu a organizat alegeri partiale locale pana acum.

"Avem mai multe teme inglobate in aceasta motiune de cenzura, partea de vot pentru diaspora este tema principala, dar discutam si despre dreptul de vot pentru romanii din interiorul tarii, din interiorul granitelor, pentru ca peste 2 milioane de romani sunt acum fara administratie in judetele lor, in municipiile lor. Nu vreau sa va dau exemplul Radautiului, care nu are nici primar, nici Consiliu Local, nici secretar al Primariei, nici nu pot fi platiti salariatii pentru ca nu are nici cine sa le semneze salariile, nici platite firmele care lucreaza cu Primaria, nu are nici cine sa le semneze contractele, nu este manager al spitalului pentru ca ii expira omului mandatul si nu are cine sa semneze pentru prelungirea interimatului"
, a spus Gorghiu. Copresedintele PNL a adaugat ca seful Executivului este obligat prin lege sa organizeze alegeri locale, dar sfideaza acest lucru.

"Vreau sa va vorbesc de o lege care il obliga pe Victor Ponta sa organizeze alegeri locale, o sfideaza, dar faptul ca sfideaza legea si Constitutia nu inseamna finalul acestei discutiei. Avem hotarari judecatoresti conform carora avem dreptul noi, ca cetateni din comunitatile respective, sa organizam alegeri, sa organizeze, de fapt, Guvernul alegeri. Ultima hotarare judecatoreasca spune ca Ponta e obligat in 29 de municipii sa aiba loc, sa se organizeze alegeri partiale. Nu exista niciun raspuns, bineinteles ca eu il intreb zilnic, public, de aceste teme, dar domnia sa practica politica strutului. Nu il intereseaza, nu raspunde, iar daca totusi indrazneste cineva cumva sa il intrebe din presa, il eticheteaza, si stiti dumneavoastra cum va eticheteaza. Nu vreau sa reiau acum, pentru ca mi s-a parut un lucru extrem de deplasat ce a facut domnia sa"
, a conchis Alina Gorghiu.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Copresedintele PNL Alina Gorghiu anunta, recent, in cadrul Consiliului National al PNL, depunerea in Parlament, pe 5 iunie, a motiunii de cenzura la adresa Guvernului, pe tema votului prin corespondenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.