Politica 23 Mai 2015 10:59
Copresedintele PNL Alina Gorghiu spune ca, in opinia sa, calitatea Parlamentului este ”foarte slaba” si ca nu stie multi parlamentari care sa tina audiente in colegiile in care au fost alesi, ea sustinand revenirea la votul pe lista intrucat ”trebuie recreata legatura dintre parlamentari si partid”.

”O sa va spun un lucru care n-o sa le placa multor colegi din Parlament. Calitatea Parlamentului actual este foarte slaba. Dedicatia cu care fac munca in folosul comunitatii nu exista. Eu nu stiu foarte multi parlamentari care sa-si tina audientele la cabinetul parlamentar. Pot exista momente in care parlamentarul sa fie in teritoriu, plecat, dar intotdeauna ai un staff care iti tine audientele, ai consilierul platit din forfetara care trebuie sa-ti rezolve problemele si care sa insemne acea legatura dintre electorat si tine”, a afirmat deputatul Alina Gorghiu, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Ploiesti.

Ea a mai spus ca, in opinia sa, revenirea la votul pe liste pentru alegerile parlamentare este solutia ”cea mai rezonabila”.

De asemenea, Gorghiu a explicat ca prin revenirea la vechiul sistem de vot pentru Parlament se evita problema privind alegerea mai multor parlamentari intr-un singur colegiu si astfel nu va mai exista ”ruptura” intre parlamentari si partidul sub sigla carora acestia au candidat. ”Eu cred ca trebuie recreata acea legatura puternica intre cei pe care-i propui pe o lista si partid. In acest moment exista o usoara ruptura intre parlamentarii care s-au ales fara partid, in sistem uninominal si partid. In momentul in care partidul propune o lista si are la baza aceasta lista un set de criterii foarte bine determinat, in mod normal partidul poarta toata raspunderea pentru acea lista”, a mai spus copresedintele PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.