Politica 8 Mai 2015 17:07
Reprezentantii PSD au reactionat la declaratiile presedintelui Iohannis printr-un comunicat trimis de purtatorul de cuvant al partidului, Gabriela Podasca, in care aceasta afirma ca vrea sa creada ca iritarea presedintelui nu este "rezultatul lobby-ului celor care nu mai pot fura bani din sanatate"

"Am vazut astazi declaratiile presedintelui pe diverse teme. PSD a participat la toate consultarile convocate de presedinte. Guvernul a respectat relatia institutionala cu acesta, la fel si Parlamentul. Noi suntem preocupati ca linia corecta de pana acum sa fie mentinuta. Sunt foarte multe lucruri importante de facut pentru Romania si nu ne preocupa disputele. Vreau sa cred ca iritarea de astazi a presedintelui Iohannis nu este rezultatul lobby-ului celor care nu mai pot fura bani ca urmare a introducerii cardului de Sanatate. Asa cum vreau sa cred ca respingerea Codului Silvic nu a fost rezultatul lobby-ului unei firme din industria lemnului", afirma reprezentantul PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca Guvernul a pregatit prost implementareea programului privind cardul de sanatate, el mentionand ca m vazut mii de oameni care stau la cozi si ca este "un scandal public". El a mai aratat ca modificarile propuse la Codul Penal si cel de procedura penala, in Parlament, sunt ”neavenite”, adaugand ca are o parere foarte proasta despre aceste initiative si ca lupta anticoruptie trebuie sa continue in toata forta, scrie MEDIAFAX.

In privinta relatiei cu liderul PSD, premierul Victor Ponta, Iohannis a declarat ca, in momentul de fata, nu are consultari saptamanale cu acesta, ci consultari in ”formate politice”, precizand ca este o relatie institutionala, cu sincopele de rigoare dar si cu unele parti bune. El a punctat insa ca premierul Victor Ponta a plecat ”pe cont propriu” in turneul pe care le-a efectuat in mai multe state arabe, si ca nu a discutat cu el in prealabil, adaugand ca acesta l-a informat cand a revenit in tara ca a avut ”niste discutii senzationale”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.