Politica 3 Mai 2015 14:54
Presedintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertatii Presei, aratand ca o presa libera contribuie la consolidarea democratiei si la dezvoltarea unei societati prospere, iar rolul mass-media este esential in apararea interesului public.
"O presa libera contribuie la consolidarea democratiei si la dezvoltarea unei societati prospere. Pentru acest drept am luptat in 1989, iar rolul mass-media este esential in apararea interesului public", se arata in mesajul postat duminica pe contul de Facebook al presedintelui Iohannis. "Ziua Mondiala a Libertatii Presei ne readuce aminte cat de importanta este libertatea de exprimare", mai scrie Iohannis.

La 23 decembrie 1993, Adunarea Generala a ONU declara ziua de 3 mai ca Zi Mondiala a Libertatii Presei. Intiativa a venit de la Conferinta Generala UNESCO, care, printr-o rezolutie din 1991 asupra promovarii libertatii presei in lume, a recunoscut ca o presa libera, pluralista si independenta este o componenta esentiala a unei societati democratice, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.