Liderul PSD, premierul Victor Ponta, propune o intalnire cat mai rapida a liderilor tuturor partidelor parlamentare, in care sa fie decisa finalizarea procesului de revizuire a Constitutiei, facand in acelasi timp apel la conducerea PNL sa nu "saboteze" acest proiect.
"Fac un APEL foarte, foarte hotarat la conducerea PNL sa nu saboteze Proiectul de revizuire a Constitutiei!!! Din motive politicianiste greu de inteles, astfel se va pierde o oportunitate care apare o data la 10-15 ani de a moderniza institutiile statului si de a adapta sistemele de protectie a drepturilor fundamentale! Orice reforma reala a vietii politice nu poate fi completa fara modificarea Constitutiei! Si trebuie sa le reamintesc parlamentarilor liberali ca aceasta a fost una dintre principalele promisiuni pe care le-am facut in campania din 2012 cand am fost toti alesi ! Ingroparea acestui proiect ar fi o grava tradare a tuturor celor care au avut incredere in noi! Propun sa avem cat mai curand o intalnire a liderilor tuturor partidelor parlamentare in care sa decidem finalizarea procesului de revizuire a Constitutiei (tinand cont de observatiile Comisiei de la Venetia si ale Curtii Constitutionale)!", scrie Ponta pe Facebook.

Comisia de revizuire a Constitutiei nu a ajuns, marti, la nicio concluzie, parlamentarii PNL solicitand reluarea discutiilor de la principii si teze, iar presedintele comisiei, senatorul PSD Ion Chelaru, sustinand ca, daca nu se se va ajunge la o intelegere politica, activitatea comisiei este discutabila. Membrii comisiei au decis, in final, sa se intalneasca in 12 mai, pentru a vedea care sunt temele principale agreate de partide pentru a vedea daca exista un consens, sau daca activitatea comisiei isi mai are rostul, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.