Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat, sambata, la Galati, ca nu se va inscrie in PMP, pentru ca ”actorii tranzitiei, la un moment dat, trebuie sa faca pasul inapoi”, el adaugand ulterior, raspunzand unei intrebari, ca nu se va mai inscrie niciodata in vreun partid.
Traian Basescu a afirmat, la Conferinta Regionala ”Sud-Est” a Partidului Miscarea Populara, ca nu se va inscrie in aceasta formatiune politica, deoarece ”actorii tranzitiei, la un moment dat, trebuie sa faca pasul inapoi”, insa va ramane un partener al PMP atat timp cat partidul va avea nevoie de experienta sa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”In mod categoric partidele tranzitiei, in opinia mea, si-au facut datoria fata de tara, cu toate pacatele lor. Tara este in NATO, tara este in Uniunea Eutropeana, tara este sigura, astazi, cand vorbim. Dar a trecut vremea lor. Ca orice perioada de tranzitie, actorii tranzitiei, la un moment dat, trebuie sa faca pasul inapoi, sa lase loc unor elemente noi ale societatii, unor structuri politice noi, care sa nu aiba incarcatura compromisurilor din perioada de tranzitie. Nici incarcatura compromisurilor, nici incarcatura coruptiei, nici uzura perioadei de tranzitie. Acestea sunt motivele pentru care eu cred, cu toata sinceritatea, ca un partid nou cum este Miscarea Populara este un partid care poate da speranta si este un partid catre poate fi construit pentru a arata ca un partid frumos, ca un partid in care romanii sa aiba incredere, care sa nu aiba in spatele lui tarele tranzitiei. Acesta este si motivul pentru care eu nu ma voi inscrie in PMP si voi ramane un partener al acestui partid atat timp cat partidul o sa aiba nevoie de experienta mea. Va asigur ca va veni si momentul in care veti avea suficienta experienta sa mergeti fara partener inainte”, a declarat fostul presedinte Traian Basescu. Ulterior, intrebat de jurnalisti daca se va mai inscrie in vreun partid, Traian Basescu a raspuns ca nu, fara sa ofere alte explicatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.