Consultarile intre presedintele Klaus Iohannis si reprezentantii partidelor parlamentare pe tema legislatiei electorale, dar si pe alte teme de actualitate vor avea loc pe 20 aprilie, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Consultarile se vor referi la "stadiul legislatiei electorale, inclusiv cel al reglementarilor necesare asigurarii dreptului de vot al romanilor care traiesc in afara granitelor". De asemenea, pe agenda intalnirilor se vor mai afla "discutii referitoare la procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor de urmarire penala, retinere, arestare sau perchezitie a membrilor Parlamentului, precum si alte teme de interes public".

Discutiile vor avea loc intre orele 10.00 si 17.00 si au fost convocati reprezentantii PSD, PNL, UNPR,PC, UDMR si ai grupului parlamentar al minoritatilor nationale. Aceasta este cea de-a treia runda de consultari pe care presedintele Klaus Iohannis o organizeaza, cu partidele parlamentare, de la preluarea mandatului, in decembrie 2014, scrie MEDIAFAX.

Prima runda de consultari a avut loc in 12 ianuarie, scopul acestor discutii fiind incheierea unui acord politic cu vederea asigurarii, in anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apararii Nationale. A doua runda de consultari presedinte-partide a avut ca tematica prioritatile legislative ale sesiunii parlamentare: votul in diaspora, finantarea campaniilor si a partidelor si ridicarea imunitatii parlamentare. Intalnirile s-au desfasurat in 28 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.