Camera Deputatilor are in circuitul legislativ 527 de proiecte de lege cu termenul depasit de depunere a rapoartelor de la comisii, unele dintre ele din 2007-2012, fiind si ordonante care si-au produs efectul si legi declarate neconstitutionale care trebuiau puse in acord cu deciziile CC.

Potrivit unui material depus la Biroul Permanent, sunt peste 80 de proiecte cu termenul de depunere al rapoartelor depasit din perioada 2007-2012, printre acestea fiind si Statutul minoritatilor nationale, proiectul Legii mestesugurilor, Statutul ofiterilor de informatii, Statutul conmtrolorului civil de trafic aerian sau proiectul privind reproducerea umana asistata medical cu tert donator, insolventa persoanei fizice, interzicerea clonarii, toate adoptate de Senat. Cu termenul de depunere a raportului depasit din 2009 este si reexaminarea la cererea presedintelui Romaniei a ordonantei de modificare a statutului judecatorilor si procurorilor, iar din 2008 a proiectului de lege privind reorganizarea industriei de aparare.

Cele mai multe proiecte cu termenul depasit sunt, insa din 2014, printre acestea fiind propunerea legislativa pentru exercitareas profesiei de dietetician, proiectul Legii viei si vinului, proiecte de modificari ale Codului Penal si ale Codului de Procedura Penala. Una dintre legile care au termenul de depunere a rapoartelor depasit din aprilie 2014 este si reexaminarea legii de modificare a articolului 253 din Codul penal, declarata neconstitutionala, pentru a fi pusa in acord cu decizia Curtii Constitutionala, scrie MEDIAFAX.

Cu termenul depasit de acum un an sunt si propunerea legislativa privind partidele politice, proiectul privind declararea zilei de inceput de an scolar- Zi libera pentru parinti, dar si proiectele privind infiintarea Muzeului de Arta Constantin Brancusi sau a Muzeului Istoriei Totalitarismului.

Alte proiecte de lege cu termenul depasit sunt cele ale economiei sociala, stabilirii metodologiei de arborare si folosire a steagurilor unitatilor administrativ teritoriale.

Printre proiectele de lege cu termenul depasi de acum o luna sau doua, dar adoptate de Senat se numara si cele referitoare la stimularea investitorilor individuali-"business angels", incubatoarele de afaceri, modificarea Legii pentru amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, construirea Monumentului Marii Uniri din 1 decembrie 1918 Alba Iulia, dar si proiectul privind gratierea unor pedepse privative de libertate. Aceste proiecte au fost deja adoptate sau respinse de catre Senat, dar s-au blocat la Camera Deputatilor, din lipsa rapoartelor de la comisii, dar putand fi inscrise pe ordinea de zi a plenului fara aceste rapoarte.

Citeste si:
Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli...
Raportul „Educația privind...

Aceasta lista a proiectelor cu termenul de depunere a rapoartelor depasit a fost prezentata in sedinta Biroului Permanent al Camerei din 1 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.