Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a anuntat, miercuri, in plen, demisia din functia de deputat a lui Ion Dinita (PC).

"Demisia domnului deputat Ion Dinita din functia de deputat in Parlamentul Romaniei incepand cu 1 aprilie. Avand in vedere demisia din calitatea de deputat a domnului Dinita Ion cu 1 aprilie 2015, am luat act de aceasta demisie in sedinta publica de astazi 1 aprilie", a anuntat Zgonea in plenul Camerei Deputatilor, transmite MEDIAFAX.

Camera Deputatilor a adoptat in 18 noiembrie cererea Parchetului de arestare preventiva a lui Ion Dinita, implicat in dosarul sefului suspendat al Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu privind atribuirea ilegala a unor contracte de catre autoritatea locala.

Potrivit DNA, Dinita este acuzat de savarsirea infractiunilor de dare de mita si complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

In 20 noiembrie, judecatorii instantei supreme au decis ca deputatul PC Ion Dinita va fi cercetat sub control judiciar.

Camerei Deputatilor urmeaza sa vacanteze postul de deputat al lui Ion Dinita in sedinta de vot final, de miercuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.