Presedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, pe Facebook, concluziile intalnirii cu Michael Turner, co-presedinte a Grupului de Prietenie pentru Romania din Congresul SUA, mesajul transmis fiind ca ne dorim ca SUA sa se afle printre primii 10 investitori straini din Romania.

"Am spus delegatiei americane conduse de Michael Turner, co-presedintele Grupului de Prietenie pentru Romania din Congresul SUA, ca ne dorim ca Statele Unite ale Americii sa se afle printre primii 10 investitori straini din Romania. Pentru aceasta, putem pleca de la potentialul incontestabil al tarii noastre, care are oameni bine pregatiti si creativi si de la avantajele conferite de pozitia noastra geostrategica", se arata in postarea presedintelui Klaus Iohannis, potrivit MEDIAFAX.

Iohannis mai mentioneaza ca domenii precum energia, infrastructura strategica, IT-ul ar trebui sa fie prezente pe lista scurta de prioritati a investitorilor americani in Romania.

"Astfel Parteneriatul Strategic Romania - Statele Unite ale Americii va veni in intampinarea asteptarilor cetatenilor, va contribui la crearea de noi locuri de munca si la imbunatatirea nivelului de trai", mai scrie seful statului pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a primit, saptamana trecuta, la Palatul Cotroceni, o delegatie a Congresului SUA, seful statului aratand in cadrul intalnirii ca Romania ofera oportunitati pentru investitiile straine si ca procesul de eradicare a coruptiei reprezinta un pas important in atragerea investitorilor.

Delegatia Congresului Statelor Unite ale Americii a fost condusa de Mac Thornberry, presedintele Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Camerei Reprezentantilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.