Minstrul britanic al Apararii, Michael Fallon, i-a transmis premierului Victor Ponta interesul pentru consolidarea dialogului strategic cu Romania si pentru extinderea cooperarii, inclusiv prin participarea militarilor britanici la exercitiile gazduite de Romania, informeaza Guvernul.

Discutia a avut loc luni, la Palatul Victoria.

"Oficialul britanic a manifestat interesul pentru consolidarea dialogului strategic cu Romania, mai ales in actualul context de securitate internationala, precum si pentru extinderea cooperarii, inclusiv prin participarea militarilor britanici la exercitiile gazduite de tara noastra. Michael Fallon a exprimat, de asemenea, deschiderea pentru sprijinirea procesului de reforma a sectorului apararii in Romania", se arata in comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Cei doi au discutat si despre evolutiile in domeniul securitatii in vecinatatea de Est si de Sud a Uniunii Europene, Ponta indicand ca participarea Romaniei la dezvoltarea securitatii UE si NATO ramane o directie prioritara a politicii de aparare a tarii.

Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, efectueaza, luni, o vizita la Bucuresti, in cadrul careia se intalneste cu presedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta si cu omologul roman, Mircea Dusa.

Luni, Fallon, a spus, dupa intalnirea cu ministrul Mircea Dusa, ca Marea Britanie va participa cu trupe in cele doua comandamente NATO care vor functiona in Romania, subliniind, totodata, ca impartaseste ingrijorarea privind securitatea pe Marea Neagra.

El a mai anuntat ca, in luna octombrie, unul dintre cele mai noi distrugatoare ale Marinei Regale Britanice se va afla la Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.