Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, la finalul Consiliului European, ca liderii europeni au stabilit ca sanctiunile impuse Federatiei Ruse raman in vigoare si au reiterat necesitatea respectarii independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei.

Klaus Iohannis a spus ca liderii europeni au discutat, in cadrul Consiliului European, problema conflictului din Ucraina si au stabilit ca sanctiunile impuse Rusiei raman in vigoare.

"In legatura cu situatia din Ucraina, s-a insistat pe nevoia implementarii neintarziate si neconditionate a Acordului de la Minsk. Consiliul European a reiterat necesitatea respectarii independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei. In privinta sanctiunilor la adresa Federatiei Ruse, s-a stabilit ca acestea raman in vigoare. Consiliul European va reveni asupra acestei teme in lunile urmatoare, tinand cont de legatura directa dintre mentinerea sanctiunilor si implementarea Acordului de la Minsk", a spus Iohannis, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Romaniei a mai vorbit despre Parteneriatul Estic si despre viitorul Summit de la Riga, spunand ca acesta trebuie sa fie "un moment important pentru consolidarea relatiei Uniunii cu statele partenere".

"Referitor la Parteneriatul Estic, eu am sustinut ca Summit-ul dedicat acestuia la Riga, in luna mai, trebuie sa fie un moment important pentru consolidarea relatiei Uniunii cu statele partenere. Avem in vedere, in special, Republica Moldova, Ucraina si Georgia", a mai spus Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a participat, joi si vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, reuniune in cadrul careia liderii statelor europene au dezbatut subiecte precum uniunea energetica, conflictul ucrainean si sanctiunile impuse Rusiei, dar si criza greceasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.