Primarul Radu Mazare a spus, miercuri, ca s-a saturat sa fie haituit si sa astepte in fiecare dimineata cu geanta la usa, in eventualitatea ca ar putea fi retinut, precizand ca este hotarat sa renunte la conducerea Primariei Constanta cat mai curand, pentru ca nu isi mai poate desfasura activitatea.

Primarul municipiului Constanta a venit la arestul Politiei Capitalei pentru a-si lua actele si geanta pe care o avea luni, cand a fost retinut, pentru 24 de ore, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Anchetatorii au cerut arestarea preventiva a lui Radu Mazare, insa instanta suprema a decis, miercuri, ca primarul sa fie cercetat in libertate, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro, de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii si respectiv castigarea unei licitatii, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, scrie MEDIAFAX.

Radu Mazare a spus ca a durat mai mult de opt ore ca judecatorul sa ia o decizie, in conditiile in care acuzatia pe care i-o aduc procurorii este ca luat mita noua milioane de euro. "Decizia a fost data la 2 noaptea si a durat mai mult de 8-9 ore sa ia o decizie. E o cauza destul de complexa, complicata, cu achizitii, cu hotarari de consiliu, cu legi, cu controale. Sigur ca e de apreciat cand te baga cineva la beci, acuzandu-te ca ai luat noua milioane de euro si prejudiciu alte zeci de milioane, iar tu iesi pentru lipsa de probe. E o decizie importanta si asumarea ei", a adaugat primarul municipiului Constanta.

Radu Mazare, cercetat in libertate: NU mai candidez la primarie

Intrebat daca se asteapta la noi retineri sau la condamnari, Radu Mazare a spus ca s-a obisnuit: "Nu vedeti ca vin cu gentuta? Nu ma astept la condamnari, insa vreau sa spun ca de 10 ani sunt cautat si haituit, si m-am saturat".

Intrebat daca ia in calcul o iesire din politica sau plecare de la conducerea Primariei Constanta, Radu Mazare a spus ca este hotarat sa renunte cat mai curand.

"Am si eu viata mea si nu m-a castigat nimeni ca sa fiu haituit in halul asta. Pentru absolut orice lucru. Nu mai acuz procurorii, dar stiti foarte bine ca e procurorul care si anul trecut m-a retinut si, tot asa, am fost eliberat, din lipsa de probe. In conditiile in care fiecare angajat al Primariei este chemat aici si in alta parte, adica de alte directii ale DNA, de alte sectii, si este intrebat «te-a pus primarul sa faci», eu nu mai pot sa-mi fac activitatea. Consider ca sunt o tinta, ca sunt un trofeu si vreau si eu sa traiesc. Nu m-a castigat nimeni ca sa duc viata asta, cu geanta la usa in fiecare dimineata, ma ia sau nu ma ia. Asa ca, sunt hotarat sa renunt foarte, foarte curand. Nu as da un termen, dar curand, nu imi face placere, nu mai pot sa imi desfasor activitatea si nu mai vreau, m-am saturat sa stau cu geanta la usa", a mai spus Radu Mazare.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Primarul Constantei a precizat ca a venit la arest sa isi ia hainele, buletinul si sa ii salute "pe baietii de acolo". Intrebat daca nu le lasa colegilor de celula hainele sale, Mazare a spus ca nu s-a gandit, dar ar putea face asta, insa trebuie sa vada daca ii permite regulamentul.

"Nu stiu, pentru ca e un regim foarte strict. Faptul ca ai o sticla de apa din care sa bei este un lucru extraordinar. Eu, de exemplu, am plecat la instanta ieri si nu am avut o sticla de apa la mine. Nu am luat-o si am jinduit tare mult dupa ea. Viata te tavaleste si te invata sa te bucuri de orice moment. Nu vreau sa fac comparatie si sa ma bucur de raul nimanui, dar ieri am fost judecat pentru ca am fost reclamat de un domn care a fost judecat, la randul lui, ieri", a adaugat primarul.

Radu Mazare a mai spus ca in arest sunt conditii foarte grele, dar oamenii de acolo se comporta admirabil. "Discutam cu un baiat din celula, care mai fusese inchis in Franta si imi spunea ca nu are nicio legatura ce este aici cu ce este acolo. Nu spune nimeni ca trebuie sa beneficiezi de hotel, dar conditiile sunt inumane, sunt ca pe vremuri", a mai spus Mazare.

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Decizia luata miercuri de judecatorul de drepturi si libertati, de cercetare in libertate a lui Radu Mazare, poate fi contestata de procurorii DNA la instanta suprema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.