Camera Deputatilor nu a putut sa ia act, miercuri, de incetarea mandatului deputatului Gigi Netoiu, condamnat in 2014 la inchisoare, pe motiv ca ICCJ a comunicat data la care a ramas definitiva hotararea, dar nu si pentru ce, PNL criticand acest lucru care "pune Camera intr-o situatie jenanta".

Vicepresedintele Comisiei juridice Ciprian Nica a precizat ca membrii comisiei nu au putut sa intocmeasca raportul incetarii mandatului deputatului Gigi Netoiu deoarece Constitutia prevede ca mandatul de deputat inceteaza la data interzicerii drepturilor electorale, iar comunicarea de la ICCJ a cuprins doar data de la care a ramas definitiva hotararea de condamnare, dar nu precizeaza pentru ce.

"Articolul 70, alineat 2 din Constitutie prevede ca aceasta calitate de parlamentar inceteaza la data interzicerii drepturilor electorale. Prin adresa pe care am primit-o de la Tribunal nu se spune decat data la care a ramas definitiva hotararea de condamnare a inculpatului Gigi Netoiu, dar nu se spune si pentru ce. (...) Prin modificarea Codului Penal s-au disjuns acestea doua, adica te poate condamna, dar nu-ti poate interzice drepturile electorale", a spus Nica, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca membrii Comisiei juridice au trimis acest punct de vedere la Biroul Permanent, sugerand sa ceara precizari de la ICCJ.

Deputatul PNL Costica Canacheu, sustinut si de deputatul PNL Mircea Toader, a criticat acest lucru, aratand ca "Biroul Permanent nu si-a indeplinit atributiile", iar deputatii sunt pusi intr-o situatie jenanta, Valeriu Zgonea replicandu-i ca Biroul Permanent nu are in atributii solicitarea acestui lucru la ICCJ.

"De ce suntem in aceasta situatie sa nu avem comunicarea de la ICCJ? Este absolut inexplicabil, suntem toti pusi in situatie jenanta", a spus Canacheu, adaugand: "Cum adica, nu putem cere un document? Adica de atunci nu am fost in stare sa rezolvam aceasta situatie? Biroul Permanent avea toate competentele".

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a replicat: "Dumneavoastra spuneti ca Biroul Permanent nu si-a indeplinit o atributie pe care nu o avea. Am inteles, m-am linistit". "Biroul Permanent a solicitat. Este absolut deranjat pentru noi, dar asta este. ICCJ a trimis documentul, dar, in baza legii, trebuia sa avem si dosarul. Faceti o chestiune complicata dintr-o chestiune simpla", a adaugat Zgonea.

Citeste si:
Ciucă este așteptat să-și depună mandatul de premier. Totul depinde...
Ciucă este așteptat să-și...

Secretarul Camerei Marcel Ciolacu a precizat, in 4 martie, ca deputatul Gigi Netoiu nu ia niciun drept banesc de la Camera Deputatilor, din momentul condamnarii sale definitive cu inchisoare. Vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache a declarat, in urma cu doua saptamani ca Biroul Permanent al Camerei asteapta decizia instantei de condamnare definitiva pentru a putea sa-l scoata pe Gigi Netoiu din cvorumul acestui for legislativ.

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Gigi Netoiu, in martie 2014, la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.