Darius Valcov a declarat, sambata seara, ca nu a demisionat din postul de ministru al Finantelor, ca reactie la informatiile aparute in spatiul public conform carora acesta s-ar fi retras din Guvern.

"Nu am demisionat", a declarat Valcov, pentru MEDIAFAX.

In cursul zilei de sambata, dupa ce Darius Valcov a fost audiat, vineri seara, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in calitate de suspect, in spatiul public au aparut informatii ca acesta ar fi demisionat din postul de ministru.

In acelasi timp, mai multi comentatori politici au apreciat ca Valcov ar trebui sa demisioneze.

Tot sambata, co-presedintele PNL Alina Gorghiu a scris, pe Facebook, ca premierul Victor Ponta ar trebui sa-i solicite demisia de onoare ministrului Finantelor, Darius Valcov, intrucat un membru al Executivului urmarit penal nu poate avea decat o contributie negativa la imaginea Romaniei.

"Calitatea de urmarit penal intr-un dosar de coruptie il obliga pe ministrul Finantelor, dl Darius Valcov, sa demisioneze din Guvern. Ca jurist, respect prezumtia de nevinovatie, care i se aplica si domniei sale. Ca cetatean al Romaniei, am renuntat sa mai acord prezumtia de competenta ministrilor din cabinetul Ponta, dar imi doresc ca finantele tarii sa fie gestionate de o persoana a carei integritate nu este atinsa de nicio suspiciune de coruptie", a spus Gorghiu.

Co-presedintele PNL il acuza pe Victor Ponta ca nu observa "elefantul din bucatarie" si in loc sa-i ceara demisia de onoare lui Valcov, lauda contributia acestuia la Codul fiscal.

"Premierul Ponta declara, in decembrie, anul trecut, ca atat el, cat si ministrii sai s-ar retrage din Guvern in cazul in care ar fi urmariti penal. Astazi, cand ar trebui sa-i solicite demisia de onoare lui Darius Valcov, face o eschiva jenanta de la subiect. Ca si cum n-ar observa elefantul din sufragerie, Ponta ne vorbeste despre contributia decisiva a ministrului Valcov la Codul fiscal. Un ministru urmarit penal nu mai poate avea decat o contributie negativa la imaginea si credibilitatea Romaniei", sustine Alina Gorghiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.