Elena Udrea, aflata in arest preventiv, sustine pe pagina sa de Facebook, ca procurorul-sef al DNA, Laura Kovesi "l-a exonerat si mangaiat pe frunte pe Vasile Blaga", ceea ce arata "protectia de care se bucura liderii PNL si apropiatii noului Presedinte", care practic sunt "imuni".

"Iesirea de ieri a procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, prin care l-a exonerat si mangaiat pe frunte pe Vasile Blaga devoaleaza, de fapt, protectia de care se bucura liderii PNL si apropiatii noului Presedinte in aceasta perioada. Practic, acestia sunt imuni pentru ca este nevoie de ei in vederea schimbarii majoritatii parlamentare", se spune in postarea semnata "echipa de comunicare".

In postare se adauga: "Am putea fi de acord cu declaratia doamnei Kovesi ca denunturile nu erau suficiente daca nu exista o fractura logica evidenta si pentru un copil de clasa intai: pe baza denunturilor facute in care se aminteste de Vasile Blaga si alti lideri PNL, in cazurile lui Dorin Cocos si Gabriel Sandu s-a dispus arestul la domiciliu in dosarul Microsoft". Aceasta ar insemna ca "procurorii au crezut in veridicitatea declaratiilor si au probe in acest sens", transmite MEDIAFAX.

"Echipa de comunicare" sustine ca " in cazul Elenei Udrea, s-au luat decizii impuse de conducerea DNA chiar daca existau doar denunturi aparute din senin si doar pe ultima suta de metri a anchetei", deci "argumentul doamnei Kovesi nu sta in picioare".

In postare se mai sustine ca "Elena Udrea nu se bate si nu ataca institutiile statului: SRI, DNA sau Inalta Curte" si se repeta ca "lupta" sa este cu Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea, "care exercita puterea in Romania de o maniera oculta".

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Kovesi, a declarat, marti, ca la structura pe care o conduce nu exista niciun dosar care sa se bazeze doar pe un denunt, fiecare lucrare penala continand si alte probe, cum ar fi declaratiile unor martori sau interceptari audio.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

"De cand conduc DNA nu exista niciun dosar care sa-si fundamenteze acuzarea doar pe un denunt. Niciodata un procuror din DNA nu-si va intemeia o acuzatie pe un simplu denunt. Intotdeauna denuntul trebuie coroborat cu alta declaratie, la fel cum se face si in cazul recunoasterii pe care unii suspectii din dosarele noastre o fac. Niciodata o declaratie pe care un suspect o face nu constituie ea insasi o proba, intotdeauna o coroboram cu alte probe", a spus Kovesi.

Intrebata in context, de implicarea co-presedintelui PNL Vasile Blaga in dosare penale, Kovesi a spus: "nu este inceputa urmarirea penala fata de persoana despre care m-ati intrebat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.