Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a declarat, luni, in plenul Parlamentului, ca Eduard Hellvig propus pentru sefia SRI "nu are o experienta relevanta si nu este o personalitate cu autoritate recunoscuta in zona de securitate nationala" si spera ca acesta nu-i va confirma "dubiile".

"Dupa pozitiile publice exprimate de partidele parlamentare, banuiesc ca nu aveti niciun dubiu si nicio emotie in legatura cu rezultatul votului, totusi rezultat votului, dupa parerea mea, nu trebuie sa stearga cu buretele problemele care il vizeaza pe domnul Eduard Hellvig, pentru ca aceste probleme, in opinia mea, trebuie semnalate. Este o problema majora faptul ca domnul Hellvig nu are o experienta relevanta si nu este o persoanalitate cu autoritate recunoscuta in zona de securitate nationala. As spune ca opiniile personale exprimate pe blog sau in presa cu privire la politica externa sau la actele de securitate au ridicat multora semne de intrebare justificata", a spus Calin Popescu Tariceanu.

El a aratat ca "nu pune la indoiala buna intentie" a lui Hellvig "de a se califica la locul de munca", scrie MEDIAFAX.

"Vreau sa punctez foarte clar, nu pun la indoiala buna intentie a domnului Hellvig si nici disponibilitatea pe care o are de a invata la locul de munca, insa in Romania cred ca sunt oameni cu o experienta cunoscuta, certificata, recunoscuta pe zona de securitate nationala. Si in privinta carora nu exista niciun fel de semn de intrebare cu privire la posibilitatea de a-si indeplini cu succes un mandat de director al SRI", a aratat Tariceanu.

El a spus ca Hellvig "nu face parte din aceasta categorie" cu experienta "certificata" in domeniu.

"Dupa parerea mea, domnul Hellvig nu face parte din aceasta categorie. In fine, in final, vreau sa-mi exprim speranta ca domnul Hellvig nu va confirma dubiile pe care le ridic in privinta domnie sale si mi-as dori ca mandatul sa fie unul de succes. Vom vedea", a mai spus Calin Popescu Tariceanu.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Doar Calin Popescu Tariceanu si un un reprezentant al grupului Popular si Democrat, Stefan Burlacu, au vorbit in timpul dezbaterilor generale de la sedinta de numire a noului director al SRI.

Burlacu a spus ca parlamenatri acestui grup vor vota in favoarea numirii lui Hellvig pentru acest post.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.