Presedintele Autoritatii pentru Restituirea Proprietatilor, George Baesu, a declarat ca i-a inmanat premierului Ponta demisia din functie deoarece vrea sa se adreseze Curtii Europene a Drepturilor Omului, ale carei norme stabilesc ca un sef de institutie nu poate fi amendat fara vina.

"Ma voi vedea nevoit - si, sincer, de asta mi-am dat demisia - sa ma duc la CEDO. Vreau sa arat ca statul meu, pe care astazi il servesc inca din functia de presedinte, ma nedreptateste. Nu pot sa ma duc impotriva statului meu atat timp cat lucrez la el", a spus Baesu la Antena 3, scrie MEDIAFAX.

Seful ANRP a aratat ca stie ca tot la CEDO merg si persoanele nemultumite de faptul ca nu li se achita titlurile de despagubire, dar a insistat asupra faptului ca el personal nu poate fi sanctionat pentru activitatea altora sau pentru neaplicarea unor decizii din motive neimputabile lui.

El a precizat in acelasi timp ca premierul Victor Ponta nu i-a acceptat inca demisia, ci l-a trimis sa discute cu reprezentantii Ministerului Justitiei, pentru a gasi o solutie.

Citeste si: Conducerea ANRP a DEMISIONAT! Ponta: Au dreptate sa nu mai lucreze


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.