Presedintele Iohannis a declarat, la sedinta de bilant a DNA, ca si-ar dori sa nu mai existe presiuni asupra justitiei din zona politica si sa nu mai fie declaratii ale oamenilor politici care vizeaza cazuri instrumentate de magistrati, mentionand ca este de apreciat promptitudinea reactiei CSM.

Seful statului a mentionat, in discursul sustinut la sedinta de bilant a DNA pe anul 2014, ca unul dintre aspectele la care ar dori sa se refere este cel al anchetelor desfasurate de DNA si care vizeaza oameni din sfera publica, mai ales politicieni.

"Trebuie sa depasim definitiv situatiile in care Parlamentul se opune anchetarii membrilor sai. Sper ca partidele politice sa-si respecte angajamentul asumat public de a face mai simple si mai transparente procedurile parlamentare care privesc cererile justitiei. Mi-as dori, de asemenea, sa nu mai existe presiuni asupra justitiei din zona politica, sa nu mai avem declaratii ale oamenilor politici care vizeaza cazuri instrumentate de procurori sau judecatori", a spus el, potrivit MEDIAFAX.

Klaus Iohannis a subliniat ca "este de apreciat aici promptitudinea cu care CSM, in calitatea sa de garant al independentei justitiei, a reactionat in astfel de situatii si a contribuit, prin pozitiile sale publice, la asezarea discursului public intr-un registru de echilibru si responsabilitate".

Citeste si: Iohannis si Ponta, la bilantul DNA. Declaratiile lui Kovesi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.