Camera Deputatilor a aprobat, luni, noua cerere de incuviintare a urmaririi penale in cazul Elenei Udrea, pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute", fiind inregistrate 218 voturi "pentru" si 76 "impotriva".

Deputatii s-au pronuntat asupra acestei solitari prin vot secret cu bile.

Camera Deputatilor urmeaza sa se pronunte, de asemenea, asupra noii cereri DNA de arestare preventiva a deputatului Elena Udrea, scrie MEDIAFAX.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat, in 18 februarie, cererile DNA privind incuviintarea urmaririi penale si arestarii preventive a Elenei Udrea.

In interventia sa in plenul Camerei, deputatul Elena Udrea a declarat ca "multe din acuzatiile care i se aduc sunt pur si simplu minciuni ale unora care incearca sa scape de propriile probleme cu legea" si ca "cei care fac denunturi, pleaca acasa, iar cei care nu fac, stau in arest".

"In urma cu doua saptamani, ati aprobat trei cereri de arestare preventiva si una de retinere. In total sapte capete de acuzare impotriva mea. La doua saptamani, iata ca doua din cereri de arestare au fost invalidate de judecatorii ICCJ, iar cea de-a treia, prezentata ca fiind foarte urgenta, nici macar nu a fost folosita. In cele sapte capete de acuzare, ultimul complet a retinut doar unul pentru care a dispus masura arestului la domiciliu. Asta arata masura a doua lucururi: Este evident ca sunt o tinta, sunt vanata sistematic, iar faptul ca exista doua cereri, astazi, pe care dumneavoastra trebuie sa le votati, reprezinta inca o dovada in acest sens. In ritmul acesta, o sa ne vedem din doua in doua saptamani, pana in 2016", a spus Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.