Presedintele Klaus Iohannis va fi primit, joi, 26 februarie, in cadrul vizitei pe care o va efectua in Germania, de presedintele Joachim Gauck si de cancelarul Angela Merkel, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Presedintiei germane si al Guvernului de la Berlin.

Site-ul Presedintiei germane anunta ca Joachim Gauck il va primi, joi, 26 februarie, pe presedintele roman, Klaus Iohannis, la ora locala 12:00 (13:00, ora Romaniei), la Palatul Bellevue, resedinta oficiala a sefului de stat german.

Joachim Gauck va oferi un pranz oficial in cinstea presedintelui Iohannis, scrie MEDIAFAX.

Purtatoarea de cuvant a cancelarului german, Christiane Wirtz, a anuntat, vineri, ca Angela Merkel va avea convorbiri oficiale cu presedintele roman, Klaus Werner Iohannis, joi, 26 februarie, de la ora locala 14:00 (15:00, ora Romaniei).

Discutiile vor viza relatiile bilaterale, teme pe de agenda europeana si internationala, in special situatia din Ucraina si R. Moldova - ambele tari vecine Romaniei - , precum si evolutiile din Balcanii de Vest, potrivit unui comunicat pe de site-ul Guvernului german.

Initial, vizita presedintelui roman a fost programata pentru 11 februarie, dar a fost amanata in semn de respect fata de funeraliile fostului presedinte Richard von Weizsäcker, organizate la aceasta data.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.