Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat ca nu are nimic cu persoana lui Eduard Hellvig si ca nominalizarea acestuia la sefia Serviciului Roman de Informatii este buna "ca persoana", dar ca PSD ar fi dorit pe cineva neimplicat politic.

Liderul social-democrat a aratat ca nu are absolut nimic impotriva lui "Edi" Hellvig, cu care a lucrat foarte bine in perioada in care acesta a fost ministru si secretar general al PNL, si a facut referire la "propaganda", spunand ca citeaza din aceasta prin ideea ca Hellvig a fost "co-autor al al loviturii de stat din 2012".

"Am fost informat de catre presedinte personal despre propunerea pe care o va face. Va dati seama ca impotriva lui Edi Hellvig nu am absolut nimic, mai degraba contrariul, am lucrat foarte bine impreuna, si ca ministru in Guvern, si ca secretar general al PNL, e unul dintre cei cu care am pus bazele USL si am trecut prin momente foarte grele. Ca sa citez din propaganda: «E alaturi de mine, Crin Antonescu si Liviu Dragnea co-autor la lovitura de stat din 2012». Deci, strict asupra persoanei lui Hellvig nu am absolut nimic impotriva, ba chiar cred ca este un om echilibrat si care poate sa isi faca foarte bine datoria", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat insa ca PSD, ca principiu, a considerat ca la conducerea serviciilor de informatii ar fi fost mai bine sa fie persoane neimplicate politic, fiind insa dreptul presedintelui sa propuna, si ca PSD va decide luni "daca si cum" va vota.

"O sa ma consult cu grupurile parlamentare, ca nu votez doar eu, voteaza parlamentarii si luni cu siguranta vom anunta daca si cum vom vota", a afirmat Ponta.

Intrebat de jurnalisti cum va vota el personal, liderul PSD a raspuns ca va vota excat cum o vor face grupurile parlamentare. "Nu sunt totusi chiar de capul meu, asa, fac parte dintr-un grup parlamentar si trebuie sa discutam doar, repet, aceasta problema de principiu, pentru ca ea pornea de la un lucru care s-a spus foarte des: sa nu fie toata puterea doar de la un singur partid. Acum am inteles ca, de fapt, asta se aplica doar la PSD. Doar de la PSD nu trebuie sa fie toata puterea, daca e din alta parte, nu e o problema. Dar nu e singura dezbatere in public in care nu se pastreaza acelasi principiu pentru toti", a spus Ponta.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii, precizind ca a discutat in prealabil cu liderii partidelor parlamentare.

Ulterior, Iohannis a declarat, la Digi24, despre nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru sefia SRI, ca in urma discutiilor pe care le-a avut cu liderii partidelor parlamentare, nu a fost niciun lider politic care sa ii spuna ca nu e de acord.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, joi, intrebat daca formatiunea sa il va vota pe Eduard Hellvig la sefia SRI, ca acest aspect va fi discutat in sedinta grupurilor parlamentare ale PSD, care vor lua si o decizie in acest sens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.