Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in legatura cu retinerea cumnatului sau, ca i-a cerut iertare mamei sale, care a fost "porcaita si facuta in toate felurile" la o televiziune doar pentru ca este mama sa, adaugand ca DNA nu a chemat-o sa o audieze.

"Vreau sa fac urmatoarele precizari. In primul rand, nu am voie si nici nu o sa comentez cauze aflate pe rol. In al doilea rand insa, imi pare rau si i-am cerut iertare mamei mele, care la 72 de ani nici macar un vecin nu i-a zis vreodata ceva de rau si ieri a fost porcaita si facuta in toate felurile, la un post de televiziune, doar pentru ca este mama mea. In rest, dupa cum probabil jurnalistii onesti stiu, DNA nu a chemat-o nicaieri sa o audieze, nu are nicio calitate procesuala, nu are decat calitatea de mama mea si pentru aceasta, dupa 72 de ani de viata onesta, a suferit ieri, a devenit cel mai rau om din lume si pentru asta ma simt fata de ea si fata de cei care sunt in aceasta situatie, ma simt foarte rau si imi pare foarte rau", a spus Ponta, intrebat daca stia de afacerile cumnatului sau, scrie MEDIAFAX.

El a arata ca pe mama sa nu au implicat-o procurorii, ci "niste indivizi care se ocupa cu evaziunea in presa".

"Nu au implicat-o procurorii, au implicat-o niste indivizi care se ocupa cu evaziunea fiscala in presa si au vorbit ieri despre mama mea, in conditiile in care procurorii au spus foarte clar ca mama mea nu are nicio implicare. Nu ma las intimidat de atacuri din partea evazionistilor fiscali, m-am obisnuit cu treaba asta, de ani de zile si tot vor trebui sa plateasca pana la urma, cu mine prim-ministru sau nu", a afirmat Ponta.

El a adaugat ca daca cumnatul sau a facut ceva ilegal, va plati si ca nu o sa joace "o sceneta" in care sa spuna ca intre justitie si familie, alege justitie, referindu-se la Traina Basescu si la fratele acestuia.

"Dincolo de asta, daca cumnatul meu a facut ceva ilegal, va plati pentru asta, nu va asteptati de la mine sa joc o sceneta de doi bani care am vazut-o la altii: intre justitie si familie aleg justitie. Sa fim seriosi, nu se pune problema de alegere, justitia isi face treaba, eu nu pot si nici nu-mi doresc si nu mi-am propus si nici nu am cum sa influentez in vreun fel, daca e vinovat va plati ca orice om din aceasta tara", a sustinut Victor Ponta.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Intrebat daca isi va da demisia, asa cum i-a cerut lui Traian Basescu in cazul fratelui, Ponta a raspuns: "Eu nu pot sa influentez si nu numesc magistrati si nu am niciun fel de atributie legale in ceea ce priveste justitia".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.