Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat, miercuri, cererile DNA privind incuviintarea urmaririi penale si arestarii preventive a Elenei Udrea pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute".

Presedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciuca, a precizat ca deputatii din comisie au avizat cererea de incepere a urmaririi penale in cazul Elenei Udrea cu 23 de voturi "pentru", niciun vot "impotriva" si doua abtineri.

El a spus ca deputatii membri ai Comisiei juridice au avizat si cererea de arestare preventiva in cazul Elenei Udrea cu 16 voturi "pentru", 4 voturi "impotriva", 3 abtineri, iar doua voturi au fost anulate, fiind neutilizate, scrie MEDIAFAX.

Ciuca a spus ca, in cazul ambelor cereri, la Comisia juridica au fost prezenti 25 de membri.

El a mai spus ca, din punct de vedere procedural, Comisia juridica si-a indeplinit obligatia de a o anunta pe Elena Udrea si de a-i da posibilitatea de a se adresa acestui for, avocatul Elenei Udrea precizand, dupa ce s-a consultat cu clienta sa, ca aceasta renunta la aceasta posibilitate.

Ciuca a aratat ca cele doua rapoarte vor fi elaborate de catre Comisia juridica si transmise Biroului Permanent, care va convoca plenul in cinci zile, potrivit Regulamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.