Premierul Ponta a declarat ca in 2014 au fost luate multe masuri de "dreptate sociala", iar cei care le-au numit "pomeni electorale" sunt "prosti ca le-au spus asa", aratandu-se convins ca noul Cod Fiscal si Cod de Procedura Fiscala vor fi adoptate inclusiv de cei care isi doresc sa fie la guvernare.

Premierul Ponta a facut aceste consideratii, miercuri, la inceputul sedintei de guvern, cu prilejul prezentarii de catre ministrul Finantelor Publice, Darius Valcov, a proiectelor de lege privind Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala.

"2014 a fost anul in care am luat multe masuri de dreptate sociala, ca le-au spus altii "pomeni electorale", sunt prosti ca le-au spus asa! Sunt, pur si simplu, lucruri necesare. Pensiiile, alocatiile, indemnizatiile nu sunt pomeni, ci sunt lucururi de dreptate sociala, de care oamenii in aceasta tara au nevoie", a declarat Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat ca 2015 reprezinta al patrulea an consecutiv crestere economica peste media UE, iar Romania poate sa introduca masurile anuntate in noul Cod Fiscal si poate sa aiba un plan pe termen lung pentru prima data dupa foarte multi ani.

Ponta a aratat ca proiectele de Cod Fiscal si de Cod de Procedura Fiscala vor intra in dezbatrere publica si parlamentara, aratandu-se convins ca, prin dialog, ele vor putea fi adoptate inclusiv de cei "cei care isi doresc foarte tare sa fie la guvernare".

"Sunt convins ca, in urma dialogului cu toti cei implicati si a dezbaterilor din Parlament, putem sa adoptam bipartizan, si noi cei aflati acum la guvernare, si cei care isi doresc foarte tare sa fie la guvernare, fara sa ne spuna ce vor sa faca cand vin aici, putem sa adoptam impruena aceste doua coduri", a mai adaugat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.