Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat luni ca in randul liberalilor exista siguranta ca orice solicitare din partea procurorilor va beneficia de un "raspuns pozitiv si prompt", raspunzand unei intrebari legata de o noua solicitare de urmarire penala impotriva lui Varujan Vosganian.

Stroe a fost intrebat daca exista garantii in privinta unui vot favorabil al senatorilor PNL, in cazul unei noi solicitari de incuviintare a urmaririi penale in cazul lui Varujan Vosganian.

"Suntem siguri ca ce s-a intamplat saptamana trecuta nu se va mai repeta, indiferent de nume, indiferent de solicitarile care vin din zona Parchetului, DIICOT, DNA sau orice solicitare din partea justitiei va avea din partea noastra un raspuns pozitiv si prompt", a raspuns purtatorul de cuvant al PNL.

Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind inregistrate 71 de voturi "impotriva", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.

In replica, copresedintele PNL Alina Gorghiu a apreciat votul in cazul senatorului Varujan Vosganian, de respingere a solicitarii DIICOT in Senat, drept un "accident", mentionand ca pe viitor parlamentarii care nu vor vota "la vedere" vor fi in situatia nerespectarii unei decizii politice a PNL.
Ulterior, senatorul Varujan Vosganian a anuntat, vineri dupa-amiaza, intr-un mesaj pe blogul personal, ca demisioneaza din PNL.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca a luat act de demisia lui Varujan Vosganian din PNL, dar "accidentul" de la votul din Senat nu se va "sterge cu buretele" si astfel de derapaje nu vor fi tolerate de noul PNL.

"Da, i-am cerut demisia senatorului Varujan Vosganian din PNL, iau act impreuna cu colegii mei de acest lucru. Asta nu inseamna ca se sterge cu buretele accidentul din Senat de la votul de ieri, dar va subliniez ferm ca pe viitor genul acesta de derapaje ale unor parlamentari nu vor fi tolerate de noul PNL. Voi lua cu toate riscurile orice fel de masura necesara pentru a apara PNL, inclusiv fata de cei care ar putea sa-l prejudicieze din interior. Avem o mare responsabilitate si absolut orice gest politic il vom trata cu intelepciune", a declarat Gorghiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.