Co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat miercuri ca liberalii au propus-o pentru pozitia de judecator al Curtii Constitutionale, in locul lui Toni Grebla, pe Monalisa Neagoe, care este in prezent membru al CSM.

Gorghiu a fost intrebata care este nominalizarea PNL pentru pozitia de membru al Curtii Constitutionale.

"Am propus o persoana care nu este afiliata in niciun fel unui partid politic, pe doamna judecator Monalisa Neagoe, fost presedinte al Tribunalului Bucuresti timp de doua mandate si actual membru al CSM. Ne-am tinut promisiunea si am facut o propunere care arata respect pentru elite, iar din CV-ul domniei sale se poate constata faptul ca nu exista motive pentru care doamna Neagoe sa nu devina judecator al Curtii Constitutionale. In acest sens, asteptam toata sustinerea pentru propunerea noastra din partea colegilor din Senat", a declarat co-presedintele PNL pentru MEDIAFAX.

Candidatii pentru functia de judecator al CC ramasa vacanta dupa demisia lui Toni Grebla vor fi audiati miercuri de Comisia juridica.

Pentru aceeasi functie, PSD a propus-o pe Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat in Ministerul Justitiei din mai 2012, cu exceptia perioadei ianuarie - aprilie 2013, cand a ocupat pozitia de secretar de stat la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine din cadrul Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.