Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni in mesajul sustinut in plenul reunit, ca va veni la inceputul fiecarei sesiuni parlamentare in fata Parlamentului pentru a vorbi despre prioritati, precizand ca "progresul unei natiuni nu se poate naste din conflict permanent intre cei care o reprezinta".

"Priviti prezenta mea ca un semn de respect si deschidere pentru puterea legiuitoare. Ca presedinte al Romaniei, imi asum, astfel, o relatie de colaboarea institutionala corecta si de parteneriat cu Parlamentul", a spus presedintele in discursul sau, mentionand ca "un asememea parteneriat raspunde spiritului Constitutiei si asteptarilor cetatenilor, dar are si insemnate ratiuni practice".

Potrivit presedintelui Iohannis, "puterile statului, desi separate, sunt de fapt chemate sa lucreze impreuna in serviciul cetatenilor", scrie MEDIAFAX.

"Progresul unei natiuni nu se poate naste din conflict permanent intre cei chemati sa o reprezinte, ci din efortul lor comun. Momentul de astazi nu va ramane unul singular, in mandatul meu. In spiritul acestui parteneriat, o sa vin in fata dumneavoastra la inceputul fiecarei sesiuni parlamentare, pentru a vorbi despre prioritati, temele care ii preocupa pe romani si despre solutiile posibile", a anuntat seful statului.

Presedintele a mai mentionat ca "mesajul transmis astazi de la tribuna Parlamentului vine in urma consultarilor pe care le-a avut cu partidele politice, cu presedintii celor doua Camere si cu reprezentanti ai societatii civile".

"Acesta este modul in care inteleg sa dau continut rolului de mediator si de integrator al presedintelui", a mai spus Iohannis, precizand ca isi doreste un Parlament puternic, pentru ca un Parlament slab inseamna o veriga slaba in constructia democratica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.