Presedintele Klaus Iohannis a scris, luni, pe Facebook, cu cateva ore inainte de discusul pe care il va sustine in fata plenului Parlamentului, la debutul sesiunii parlamentare, ca "un Parlament slab inseamna o veriga slaba in constructia democratica", si ca isi doreste un legislativ puternic.

"Astazi ma voi adresa Camerelor reunite pentru a marca inceputul primei sesiuni parlamentare din acest an. Parteneriatul Presedintelui cu Parlamentul raspunde nevoii de a restabili increderea in aceasta institutie fundamentala a democratiei", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Presedintele a mentionat si asteptarile sale in privinta legislativului: "Imi doresc un Parlament puternic, pentru ca un Parlament slab inseamna o veriga slaba in constructia democratica. Un Parlament lipsit de credibilitate nu face decat sa indeparteze cetatenii de politica si sa lase loc indoielii, resemnarii sau cinismului", a afirmat Iohannis, potrivit MEDIAFAX.

De altfel, acest mesaj a fost transmis de seful statului si saptamana trecuta, in cadrul intalnirii cu presedintii celor doua Camere, Valeriu Zgonea si Calin Popescu Tariceanu, cand a vorbit despre "nevoia recredibilizarii Parlamentului in viata politica si in constiinta cetatenilor".

Klaus Iohannis a anuntat, atunci, ca va avea intalniri periodice cu sefii legislativului.

Seful statului a discutat cu presedintii celor doua Camere despre conditiile de exercitare a votului in strainatate, eventualitatea schimbarii legii partidelor politice, finantarea transparenta a partidelor politice si a campaniilor electorale, modificarea legislatiei electorale. "Aceste teme vor fi detaliate pe parcursul noii sesiuni parlamentare si in cadrul intalnirilor periodice dintre Presedinte si sefii celor doua Camere ale Parlamentului", preciza Administratia Prezidentiala, dupa intalnirea lui Iohannis cu Valeriu Zgonea si Calin Popescu Tariceanu.

Ulterior acestor discutii, presedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare deschisa presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, in care le propunea sa sustina un mesaj, in sedinta reunita a plenului celor doua Camere, pe 9 februarie, la ora 16.00.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.