Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit, luni dimineata, la Palatul Cotroceni, cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea si Calin Popescu Tariceanu, pe tema prioritatilor legislative ale sesiunii parlamentare.

Din partea presedintelui Klaus Iohannis, la discutiile de la Palatul Cotroceni participa consilierii prezidentiali Dan Mihalache si Laurentiu Stefan.

Seful statului a scris, luni, pe Facebook, despre intalnirea cu sefii celor doua Camere ale Parlamentului, ca "sesiunea parlamentara care incepe ne ofera o sansa de a arata cetatenilor ca am inteles cu totii mesajul celor care au votat in noiembrie 2014".

"Tara nu este a noastra, a elitei politice, si noi nu trebuie sa monopolizam institutiile si sa le folosim in interesul nostru personal. Tara este a cetatenilor romani si institutiile, Presedinte, Parlament sau Guvern, trebuie sa lucreze pentru ei. De aceea, azi, in prima zi a primei sesiuni parlamentare din acest an, ii primesc la Palatul Cotroceni pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, domnii Valeriu Zgonea si Calin Popescu Tariceanu, pentru a stabili prioritatile legislative ale urmatoarelor saptamani si luni", se precizeaza in postarea de pe Facebook a presedintelui Iohannis.

Intalnirea sefului statului cu presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, inaintea inceperii sesiunii parlamentare, a fost confirmata pentru MEDIAFAX in urma cu o saptamana, de purtatorul de cuvant al presedintelui, Tatiana Niculescu Bran.

De altfel, si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea declara, in urma cu o saptamana, ca presedintele Klaus Iohannis l-a informat despre faptul ca doreste sa aiba o discutie cu presedintii celor doua Camere.

"Eu am fost informat de catre presedintele statului ca doreste o discutie cu presedintii celor doua Camere cu privire la inceperea sesiunii parlamentare, pe 2 februarie, in care vom discuta toate aspectele: prioritatile legislative, chestiunile care treneaza de foarte mult timp in Parlament. Chiar am venit cu aceasta propunere catre domnia sa si domnia sa a salutat-o si a spus ca de fiecare data se va consulta cu presedintii celor doua Camere, asa cum scrie in Constitutie, cu privire la atributiile pe care noi le avem si cele doua Camere le au prin Constitutie", declara presedintele Camerei Deputatilor in interviu.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.